Незаконно засудженого кримчанина Тарапона етапують до росії

Незаконно засудженого кримчанина Тарапона етапують до росії

Укрінформ
Незаконно засудженого за «дискредитацію росармії» до 2,5 року колонії суворого режиму кримчанина Олександра Тарапона етапують в Махачкалу (Дагестан, російська федерація).

Про це повідомило представництво Президента України в АРК у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зазначається, родині Олександра Тарапона 21 листопада повідомили, що чоловіка збираються етапувати в росію, першою точкою маршруту має стати Краснодар.

«Станом на 13 грудня Олександр знаходився в Астрахані, звідки його мають етапувати до фінального місця відбування “покарання” — в Махачкалу (Дагестан, російська федерація)», - зазначили у відомстві.

Читайте також: У Севастополі фсб затримала двох кримчан за «співпрацю з СБУ»

Також зазначається, що 19 грудня має відбутися розгляд апеляційної скарги на незаконний вирок окупаційного суду Алушти стосовно Олександра Тарапона.

У представництві засудили кримінальне переслідування громадянина України російською федерацією та його незаконне переміщення на територію держави-окупанта, що є грубим порушенням Женевських конвенцій.

Читайте також: У Криму зафіксували майже 8 тисяч порушень основних прав людини - правозахисники

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму "присудили" 2,5 року колонії суворого режиму Олександру Тарапону за статтею 207.3 кк рф «публічне поширення завідомо неправдивої інформації про використання збройних сил рф”. Причиною стало те, що Тарапон розклеював листівки «Тут живе Vоєнний злочинець, вбивця дітей». Це перший відомий випадок притягнення до кримінальної відповідальності за “дискредитацію зс рф” в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-