Оголосили підозри 14 кримським бізнесменам-колаборантам

Оголосили підозри 14 кримським бізнесменам-колаборантам

Укрінформ
Прокуратура повідомила про підозри у колаборації ще 14 бізнесменам з тимчасово окупованого Криму. Їм загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє у Телеграмі прокуратура АР Крим та м.Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії повідомила про підозри ще 14 колаборантам із Криму, які співпрацюють з окупантами на півострові. Дії підозрюваних кваліфіковано за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури АР Крим, підозрювані, починаючи з 2022 року, постачають товари та забезпечують роботу низки окупаційних адміністративних та силових структур, які фінансуються з російського держбюджету в межах оборонного замовлення ворога. Зокрема підозрювані співпрацюють з управліннями міністерств надзвичайних подій та внутрішніх справ по Криму, їх структурними підрозділами, а також незаконно створеними прокуратурою міста Севастополь і військовою прокуратурою Чорноморського флоту.

Читайте також: СБУ оголосила підозру ексголові окупаційного «уряду» Херсонщини, який втік до Росії

Загалом за свою співпрацю з РФ підозрювані отримали з держбюджету РФ понад 41 млн російських рублів, що дорівнює вартості понад 150 дронів моделі DJI MAVIC 3.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-