Норвезький Гельсінський комітет закликає РФ звільнити політв'язня Сулейманова

Норвезький Гельсінський комітет закликає РФ звільнити політв'язня Сулейманова

Укрінформ
Норвезький Гельсінський комітет закликав звільнити засудженого Росією кримськотатарського активіста Руслана Сулейманова, фігуранта другої сімферопольської групи "справи Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на заяву генеральної секретарки Норвезького комітету Гельсінкі Беріт Ліндеман, передає Укрінформ.

«Сьогодні виповнюється рік, як Руслана було засуджено російською окупаційною владою Криму до 14 років позбавлення волі. Невеликий обсяг інформації, яку Руслан може повідомити через свого адвоката, викликає занепокоєння, і ми стурбовані його здоров’ям та безпекою. Ми вимагаємо його негайного звільнення», – заявила Ліндеман.

Вона зауважила, що Сулейманов після окупації Криму російськими військами у 2014 році був активним учасником руху «Кримська солідарність», виступаючи проти репресій Росією кримськотатарського народу.

Ліндеман також нагадала, що Сулейманов одружений та є батьком трьох дітей. 2020 року за трагічних обставин загинув його трирічний син Муса, поки Руслан сидів у в’язниці. Його не пустили на похорон, як і сім’ю не пустили до нього.

«Я нещодавно спілкувався з дружиною та матір’ю Руслана. Страшно чути про їхню ситуацію та про те, як сильно їм не вистачає Руслана. Йому потрібно повернутися додому, щоб захистити свою сім’ю та відстояти свою країну», – сказала Ліндеман.

Генсек комітету відправила листа до Новочеркаського СІЗО, щоб «нагадати Руслану, що його боротьбу та мужність бачать і пам’ятають». У ньому також зазначається, що разом із партнерами по всьому світу Норвезький Гельсінський комітет продовжуватиме виступати за звільнення всіх політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

Читайте також: В окупованому Криму трьом членам мусульманської громади «Алушта» призначили адмінарешти

Як повідомлялося, 27 і 28 березня 2019 року в окупованому Криму російські силовики провели масові обшуки і затримання кримських татар, більшість з яких, в тому числі Руслан Сулейманов, - активісти Кримської солідарності. Всього було затримано і заарештовано 24 людини, які стали фігурантами другої сімферопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір». Сулейманова засудили до 14 років колонії суворого режиму.

Кримськотатарський політв'язень Руслан Сулейманов, фігурант другої сімферопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір», поскаржився на бездіяльність лікарів і умови утримання в СІЗО Новочеркаська РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-