В окупованому Криму трьом членам мусульманської громади «Алушта» призначили адмінарешти

В окупованому Криму трьом членам мусульманської громади «Алушта» призначили адмінарешти

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму затриманим 23 листопада трьом представникам мусульманської громади «Алушта» винесені адміністративні арешти через давні пости в соцмережах та "хуліганство".

Про це повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Алуштинский міський "суд" заарештував членів общини "Алушта" Вілена Усеїнова, Зінура Аппазова та Юсуфа Аширова на 10, 5 і 2 діб відповідно", - йдеться у повідомленні.

Усеїнов відбуватиме адміністративний арешт через пост у соцмережі 2013 року з фотографією білого прапора, на якому зображений символ віри ісламу на арабській мові "Ля Иляха Илляллах Мухаммад-ур-Расулюллах" ("Немає Бога, крім Аллаха, Мухаммад - посланець Аллаха" - ред.). Співробітники Центру з протидії екстремізму в Криму визнали це демонстрацією символіки забороненої організації.

Аппазова відправили під арешт за те, що він у соцмережі додав у свої відеозаписи ролик з чоловіком на тлі прапора, який "імовірно є символікою й атрибутикою" Конгресу народів Ічкерії і Дагестану. Відео було опубліковане у 2016 році.

Імаму Юсуфу Аширову призначили дві доби арешту. Спочатку на нього хотіли скласти адміністративний протокол про здійснення місіонерської діяльності з порушенням законів про свободу совісті, віросповідання і релігійних об'єднаннях. Проте у відділі поліції Аширов відмовився підписувати папери і заявив, що не писатиме пояснювальні. Поліцейські стали стверджувати, що він нібито лаявся, і склали на нього інший протокол - про дрібне хуліганство. Імам використання нецензурної лайки заперечує.

Читайте також: Суд у РФ залишив у силі вирок фігурантам «другої Севастопольської групи»

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада 2023 року в тимчасово окупованому Криму російські силовики провели обшуки і затримали трьох членів мусульманської релігійної громади «Алушта» – Юсуфа Аширова, Вілена Усеїнова та Зінура Аппазова. Всі вони мешкають у селі Верхня Кутузовка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-