Суд у РФ залишив у силі вирок фігурантам «другої Севастопольської групи»

Суд у РФ залишив у силі вирок фігурантам «другої Севастопольської групи»

Укрінформ
Апеляційний військовий суд у Власисі (РФ) залишив у силі вирок фігурантам "другої Севастопольської групи у справі "Хізб ут-Тахрір" Джеббару Бекірову, Рустему Таїрову, Рустему Мурасову і Завуру Абдуллаєву.

Про це повідомив Кримській солідарності адвокат Еміль Курбедінов, передає Укрінформ.

Зокрема, за словами Курбедінова, адвокати під час засідання звернули увагу колегії на процесуальні порушення, допущені в суді першої інстанції.

"Усі ці дії ФСБ під егідою боротьби з тероризмом насправді спрямовані на припинення діяльності активістів, релігійних діячів і просто переслідування людей за їхні релігійні або політичні переконання", - заявив адвокат.

Читайте також: Політв'язня Аметхана Умерова перевели з психіатричної лікарні до СІЗО

За його словами, слухання тривало з ранку до пізнього вечора. Політв'язень Завур Абдуллаєв почувався погано, але попри це відмовився від оголошення перерви, щоб довести свою невинуватість. Він має хронічні захворювання - гіпертонією і цукровим діабетом.

Як повідомлялося, 17 серпня 2022 року відбулися масові обшуки у будинках кримських татар у Сімферопольському, Бахчисарайському районах Криму та у Балаклавському, Нахімівському районах Севастополя. За результатами обшуків затримали активістів Рустема Мурасова, Рустема Таїрова, Завура Абдуллаєва, Джеббара Бекірова. Їх звинуватили за статтею 205.5 КК РФ («Організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності терористичної організації»), а також за статтею 278 КК РФ («Приготування до насильницького захоплення влади організованою групою за попередньою змовою»).

Читайте також: Політв'язень Руслан Сулейманов поскаржився на бездіяльність лікарів і умови утримання в СІЗО

Південний окружний військовий суд РФ засудив їх до ув'язнення на строк від 12 до 17 років з відбуванням у колонії суворого режиму.

Фото Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-