Росія тримає у Криму «Онікси» та «Калібри» - Ігнат

Росія тримає у Криму «Онікси» та «Калібри» - Ігнат

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму Росія тримає окремі типи ракет, однак окрім високоточних, вона може застосовувати й інші типи для обстрілів України з різних регіонів РФ.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«В Криму окремі типи ракет – це «Онікси», це «Калібри». Ясно, що «Калібри» будуть знаходитись на кораблях десь ближче до Криму. І це озброєння, яке є, призначене для берегових ракетних комплексів. А от ті ракети власне, що по всій території Росії десь з різних напрямків нам загрожують – це авіаційні Х-101, Х-555, «Кинжали», не забувайте, в них є, а також «Іскандери» обох типів. Так, кілька місяців вже немає таких обстрілів, як це було влітку. Якщо в підсумку рахувати понад 100 ракет кожного літнього місяця Росія приблизно використовувала, як ми підраховували, вже в осінні місяці таких інтенсивних обстрілів ракетами немає. Ми бачимо Х-59, Х-31, але ж теж є «Іскандер М», «Іскандер К». Якщо промоніторити ті дані, що дає Генеральний штаб, що даємо ми, можна подивитись, що кілька десятків за місяць все одно використовується (Росією – ред.)», - повідомив Ігнат.

Читайте також: Тривоги через зліт літаків МіГ: Ігнат розповів про пошук «непростого» рішення

Він нагадав, що Росія може виготовляти близько 100 ракет на місяць, тож наразі близько 900 високоточних далекобійних ракет має РФ, окрім авіаційних ракет Х-59, Х-31, Х-35, «Онікс», С-300 та ін.

Читайте також: Узимку в Україні буде розгорнута ще одна система Patriot із Німеччини - посол

Як повідомляв Укрінформ, 21 листопада Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки повідомило, що Росія накопичила суттєві запаси крилатих ракет, які, швидше за все, використає для повторної спроби знищити критичну інфраструктуру України взимку цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-