Рада ЄС розширила санкції проти Росії за порушення прав людини у Криму

Рада ЄС розширила санкції проти Росії за порушення прав людини у Криму

Укрінформ
Рада ЄС додала до санкційного списку ще шістьох росіян за порушення прав людини у тимчасово окупованому Криму.

Про це свідчать дані, оприлюднені в Офіційному журналі Євросоюзу, передає Укрінформ.

«Євросоюз занепокоєний погіршенням ситуації з правами людини на Кримському півострові, особливо в контексті агресивної війни Росії проти України. У цьому зв'язку шість осіб мають бути включені до списку фізичних та юридичних осіб, організацій та органів, які підпадають під обмежувальні заходи, що міститься в Додатку I до Регламенту (ЄС) 2020/1998» , - йдеться у повідомленні.

Зокрема, до списку потрапили працівники ФСБ, прокурори, судді, причетні до переслідування кримських татар та журналіста Владислава Єсипенка.

Рішення набирає чинності з дня його опублікування в Офіційному журналі ЄС.

Читайте також: Україна відкидає послаблення санкцій проти Росії в обмін на поновлення «зернової угоди»

Як повідомлялося, російські силовики затримали Єсипенка 10 березня 2021 року, заявивши, що знайшли у його машині ручну гранату та запал до неї. За версією російського слідства, він нібито зібрав вибухівку з елементів, знайдених у схроні, який нібито організувала біля адмінкордону українська розвідка.

Єсипенко заперечує провину та стверджує, що після затримання його катували електрикою співробітники ФСБ, а справа проти нього сфальсифікована.

16 лютого 2022 року так званий Сімферопольський районний "суд" незаконно засудив Єсипенка до шести років позбавлення волі у колонії загального режиму і штрафу в 110 тис. російських рублів.

18 серпня стало відомо, що "суд" у Криму зменшив термін ув'язнення Єсипенку з шести до пʼяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-