РФ використовує Кримський міст для забезпечення власної військової агресії – МЗС

РФ використовує Кримський міст для забезпечення власної військової агресії – МЗС

Укрінформ
Росія використовує Кримський міст головним чином для продовження війни проти України, заявив у понеділок журналістам у штаб-квартирі ООН міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи підрив мосту.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Він переважно використовується для забезпечення російської армії в окупованому Криму й на півдні України, де знаходяться боєприпаси, пальне та військова техніка, необхідна російській армії для продовження своєї агресивної війни проти України», – сказав він, відповідаючи на запитання журналістів.

«Не кожен міст є цивільним за визначенням, – додав він. – І цей конкретний міст, який був побудований незаконно, існує поза законом. А по-друге, він в основному використовується у військових цілях», – пояснив Кулеба.

Читайте також: Загарбники сказали, коли планують відремонтувати Кримський міст

Кулеба зауважив, що, оскільки він перебуває у поїздці, то не має доступу до конфіденційної інформації, і все, що він знає про міст, – це те, що він «узяв із заголовків газет».

Як повідомлялося, Дмитро Кулеба перебуває у Нью-Йорку з робочим візитом, куди він прибув для участі в засіданні Ради Безпеки ООН та у відкритих дебатах Генеральної Асамблеї ООН щодо ситуації в Україні.

Читайте також: Блінкен про Керченський міст: Україна сама вирішує, як їй захищати свою територію

17 липня близько четвертої ранку впала секція Керченського мосту. Перед цим пролунав вибух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-