Кримські татари хочуть у складі України увійти в Європу - Жумаділов

Кримські татари хочуть у складі України увійти в Європу - Жумаділов

Укрінформ
Арсен Жумаділов, один із засновників «Ініціативи 26 червня», платформи про майбутнє Криму, пояснив, навіщо кримським татарам потрібна автономія – як показник визнання. При цьому мета кримських татар – у складі України повноцінно увійти в Європу.

Про це він сказав під час заключної панелі Львівського медіафоруму «Здорові рішення для вільного суспільства», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми ж бачимо, що Україна ось-ось приєднається до ЄС, до НАТО, до всього цивілізованого світу. Я би хотів, щоб моя нація також була частиною цієї історії. Це красива історія», - сказав Жумаділов.

Він також відзначив толерантність українців, те, як вони ставляться до «інших», до меншин. Це особливо контрастно виглядає у порівнянні з нетолерантним ставленням одне до одного в Росії. «А ми, українці та кримські татари, вчимося тут довіряти один одному. Коли ми говоримо про автономію для нас, кримських татар, то це – про визнання. Тільки про це. Й крапка. Потім ми перегортаємо сторінку. І на ній написано – красиве майбутнє України, яке ми будуємо разом!», - резюмував Жумаділов.

Читайте також: Юсов: Створення ПВК в Криму – це підготовка до можливого сценарію евакуації «VIP-персон»

Як повідомлялося, 25-27 травня відбувався Львівський медіафорум. Подія проходила в оновленому форматі й зібрала закордонних та українських медіафахівців, публічних інтелектуалів, дослідників, полісімейкерів, представників громадського сектору і міжнародних організацій. Фокусною темою була: «Після війни або перед війною. Як цивілізації перемогти хаос?».

«Ініціатива 26 червня» - платформа про майбутнє Криму, заснована 26 червня 2022 року Алімом Алієвим, Еміне Джеппар, Арсеном Жумаділовим, Сулейманом Мамутовим, Севгіль Мусаєвою, Ахтемом Сеітаблаєвим, Тамілою Ташевою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-