Юсов: Створення ПВК в Криму – це підготовка до можливого сценарію евакуації «VIP-персон»

Юсов: Створення ПВК в Криму – це підготовка до можливого сценарію евакуації «VIP-персон»

Укрінформ
Головна мета приватних військових компаній в тимчасово окупованому Криму - захист VIP-персон із числа російських загарбників, їхнього майна, родин і швидкий виїзд із території півострова.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, передає Укрінформ.

“Створення і функціонування подібних міні-приватних військових компаній на території окупованого Криму та інших напрямках - це підготовка до можливого сценарію швидкої евакуації. Головна мета, зокрема й цих компаній, захист певних VIP-персон, їхнього майна, родин і швидкий виїзд із території Криму. Це евакуаційний корпус. Якихось серйозних заходів і складнощів для українських Сил безпеки і оборони ці міні-ПВК, безумовно, не становлять”, - сказав Юсов.

Він також підтвердив, що евакуація загарбників із Криму вже деякий час триває, і зауважив, що «впевненості в російській армії в загарбників точно немає».

Читайте також: Окупанти перекрили Кримський міст, над переправою здіймається дим

Як повідомлялося, призначений кремлем “глава” тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов створив на півострові власну приватну військову компанію "Конвой", якою керує "права рука" засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина Костянтин Пікалов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-