Росія за різних часів намагалася дистанціювати українців і кримських татар - Джапарова

Росія за різних часів намагалася дистанціювати українців і кримських татар - Джапарова

Укрінформ
Росія в Криму повторює злочини Російської Імперії і СРСР, намагаючись дистанціювати українців і кримських татар, які мають дуже ідентичну історію.

Про це сказала перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова на заході до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу «Пам’ятаємо історію — повертаємо територію», повідомляє кореспондент Укрінформу.

На її переконання, важливо говорити про те, що Російська Федерація в Криму повторює злочини, які робила Російська Імперія, Радянська Росія, яка вела інформаційну війну так само як і путінська Росія зараз в Криму.

«Тоді, за Радянської Росії, ми цього не знали, а насправді я абсолютно переконана, що Росія різних часів завжди штучно створювала міфи один про одного, намагаючись дистанціювати кримських татар і українців… бо я абсолютно переконана, що наша історія є дуже ідентичною», - зауважила перша заступниця міністра.

Читайте також: У Криму проходять заходи до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу – Чубаров

Джапарова відзначила, що українцям і кримським татарам вичавлювали мову, ставили під запитання саме фізичне існування. «Голодомор і депортація, які по суті є тим самим злочином, перепис історії, коли в українців і в кримських татар забирали все те, що нас обʼєднує – кохання і любов до своєї землі, традицій, до пращурів», - підкреслила вона.

Як повідомлялося, сьогодні в Україні відзначається День боротьби за права кримськотатарського народу та вшановується пам'ять жертв депортації кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-