У Криму проходять заходи до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу – Чубаров

У Криму проходять заходи до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу – Чубаров

Відео
Укрінформ
На тимчасово окупованому півострові кримські татари проводять заходи до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

“Кримські татари у різних куточках окупованого рф Криму проводять меморіальні заходи, присвячені пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. На відео - покладання квітів та мітинг біля пам'ятної дошки, встановленої на будівлі залізничного вокзалу у місті Джанкой”, - йдеться в дописі.

Читайте також: У канадському парламенті вшанували пам'ять жертв депортації кримських татар

Чубаров також закликав усіх громадян України демонструвати волю до збереження української та кримськотатарської ідентичностей.

"Закликаю всіх громадян України у всіх своїх діях, висловлюваннях, поведінці демонструвати волю до збереження української та кримськотатарської ідентичностей, досягнення перемоги над російським агресором та відновлення територіальної цілісності України, проявляти шанобливе ставлення до пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу", - написав він у Фейсбуці.

Голова Меджлісу зауважив, що зловісні плани Москви мають на меті знищити незалежну Українську державу, стерти з землі український та кримськотатарський народи.

"Наша пам'ять та повага до жертв геноциду кримськотатарського народу, наша підтримка Збройних Сил України, наша рішучість завершити російсько-українську війну, яка триває десятий рік, перемогою України та покаранням росії, яка є державою - терористом, мають стати гарантіями неповторення злочинів, що були скоєні та продовжують вчинятися проти українського та кримськотатарського народів", - написав Чубаров.

Читайте також: Чехія має розглянути питання щодо визнання депортації кримських татар геноцидом – президент

Як повідомлялося, напередодні в тимчасово окупованому Криму російські силовики розсилали попередження щодо «неприпустимості порушення закону» під час масових зборів на День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Сьогодні, 18 травня, в Україні відзначається День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-