Подоляк про заяву посла Китаю у Франції: Дивно чути абсурдну версію «історії Криму»

Подоляк про заяву посла Китаю у Франції: Дивно чути абсурдну версію «історії Криму»

Укрінформ
Радник Офісу Президента Михайло Подоляк наголосив, що всі пострадянські країни, окрім росії, мають чіткий суверенний статус.

Так він прокоментував у Твіттері заяву китайського посла у Франції Лу Шає, який висловив сумніви щодо суверенітету колишніх країн-членів СРСР, передає Укрінформ.

“Усі пострадянські країни мають чіткий суверенний статус, зафіксований у міжнародному праві. Крім, до речі, росії, яка обманним шляхом посіла місце в РБ ООН",– зауважив Подоляк.

Читайте також: У Франції прокоментували заяву посла КНР у Парижі щодо суверенітету колишніх радянських республік

За його словами, також "дивно чути від представника країни, що педантично ставиться до своєї тисячолітньої історії, абсурдну версію "історії Криму".

"Хочете бути великим політичним гравцем – не переказуйте пропаганду російських аутсайдерів", - наголосив радник глави ОП.

Як повідомляв Укрінформ, посол Китаю у Франції Лу Шає поставив під сумнів суверенітет колишніх радянських республік, у тому числі й України.

Читайте також: Данілов закликав припинити саджати Україну за стіл переговорів

Він також згадав про окупований росією Крим, зазначивши, що все залежить від того, «з якої точки зору сприймати проблему», а також додав, що «все не так просто» і що півострів «спочатку був російським».

Після цих заяв офіційний представник Китаю зазнав жорсткої критики. Зокрема, посол України у Франції Вадим Омельченко припустив, що Лу Шає має проблеми з географією, та нагадав, що подібні заяви суперечать офіційній позиції Китаю.

У Балтійських країнах заявили про наміри викликати до МЗС представників КНР у зв'язку з висловлюваннями китайського посла у Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-