В окупованому Криму відомих правозахисників позбавили адвокатського статусу

В окупованому Криму відомих правозахисників позбавили адвокатського статусу

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму за позовом так званої “адвокатської палати Криму” анульовані адвокатські ліцензії Лілі Гемеджі та Рестема Кямілєва.

Тепер адвокати не можуть брати участь у кримінальних справах, захищати своїх клієнтів, представляти їх під час досудового слідства та в судах, повідомляє в Телеграмі Представництво Президента України в АР Крим, передає Укрінформ.

“Чергова спроба рф незаконно припинити професійну діяльність незалежних адвокатів у тимчасово окупованому Криму, щоб не допустити їх до захисту незаконно ув’язнених громадян України — за позовом так званої “адвокатської палати Криму” анульовані адвокатські ліцензії Лілі Гемеджі та Рестема Кямілєва”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що “адвокатська палата” здійснила це шляхом зустрічного позову, коли правозахисники намагалися стати членами цієї палати, адже займаються справами політв’язнів у тимчасово окупованому Криму.

Ліля Гемеджі та Рестем Кямілєв намагалися оскаржити відмову приймати їх у члени палати в судовому порядку, однак кримська “адвокатська палата” подала позов про позбавлення їх ліцензій.

Читайте також: Засудженій у Криму громадянській журналістці Данилович обмежили доступ до матеріалів її справи

У Представництві зазначили, що тиск та переслідування незалежних адвокатів, які захищають громадян України, з боку окупаційних адміністрацій Криму тривають уже не перший рік, однак значно посилилися з початком повномасштабного вторгнення.

Як повідомляв Укрінформ, через політично вмотивовані переслідування, які чинять російські загарбники у тимчасово окупованому Криму, у місцях позбавлення волі перебувають щонайменше 149 громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-