Засудженій у Криму громадянській журналістці Данилович обмежили доступ до матеріалів її справи

Засудженій у Криму громадянській журналістці Данилович обмежили доступ до матеріалів її справи

Укрінформ
Засудженій громадянській журналістці з Криму Ірині Данилович обмежили доступ до матеріалів її кримінальної справи. Таке рішення виніс підконтрольний рф міський суд Феодосії.

Про це повідомив кореспондентові Крим.Реалії батько журналістки Броніслав Данилович, передає Укрінформ із посиланням на видання.

“Громадянській журналістці Ірині Данилович обмежили можливість ознайомитися з протоколами засідань суду в її кримінальній справі, а також готувати заперечення на них”, - йдеться в повідомленні.

Суддя Наталія Кулинська вирішила закінчити процес ознайомлення та передала кримінальну справу до апеляційної інстанції 7 квітня. Дата розгляду скарги на вирок наразі не призначена.

За словами батька журналістки, стан здоров'я Ірини залишається незадовільним. Він стверджує, що російська суддя затягувала медичне обстеження його доньки.

Ірина Данилович оголошувала 21 березня цього року сухе голодування через ненадання їй у Сімферопольському СІЗО медичної допомоги. Пізніше стало відомо, що вона припинила голодування.

Читайте також: МЗС засудило негуманне ставлення російських окупантів до журналістки Данилович

Журналістку підозрювали у незаконних діях з вибуховими речовинами чи вибуховими пристроями (ч. 1 ст. 222.1 КК росії). Повідомлялося, що фсб росії звинуватила Ірину Данилович у виготовленні вибухового пристрою з медичними голками.

російський суд у Криму засудив громадянську журналістку та медсестру Ірину Данилович до семи років позбавлення волі.

Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків та затримання Ірини Данилович. А громадські організації України вимагали звільнення громадянської активістки Данилович.

Як повідомляв Укрінформ, у березні правозахисні та громадські організації закликали негайно забезпечити госпіталізацію незаконно ув’язненої громадянської журналістки Ірини Данилович, звільнити її та припинити політично мотивоване переслідування за її громадську та журналістську діяльність.

Фото: КримSOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-