Посол у Польщі відвідав українських громадян у Центрі проживання у Познані

Посол у Польщі відвідав українських громадян у Центрі проживання у Познані

Фото
Укрінформ
Посол України в Польщі Василь Зварич відвідав громадян України в Центрі проживання у Познані, де на сьогодні перебувають 170 українців, серед яких жінки та діти, а також особи похилого віку.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України у Польщі.

За повідомленням, пан посол звернувся до українців зі словами підтримки та вдячністю за витримку і єдність у найважчі часи.

«Я пишаюсь Вами. Ви показали наскільки ми єдиний народ, народ, який хоче рухатись вперед, який прагне пізнавати нове, аби цей досвід перебування у Польщі також принести в Україну і будувати країну, про яку ми мріємо, будучи повноправним членом ЄС. Адже внесок України у загальний розвиток Європи є величезний», – наголосив він.

Читайте також: Українці становлять понад 80% усіх іноземців у Польщі

Також Василь Зварич висловив вдячність Першому заступнику Президента міста Познань Даріушу Вішнєвському, представникам Міської Ради та всім волонтерам за доброчинну діяльність на користь громадян України, які потребували прихистку у Познані, рятуючись від російської агресії.

Крім того, у рамках зустрічі пан посол відзначив подяками Директора Центру проживання українців Лену Бретесь-Дорожалу, колишнього Почесного консула України в Познані Вітольда Хоровського й очільницю Товариства «Штаб Ангелів» Марію Андрухів.

Читайте також: У Польщі переселенці можуть отримати кеш-допомогу на придбання ліків

Участь в зустрічі також взяв генеральний консул України у Вроцлаві Юрій Токар.

Нагадаємо, майже половина українських біженців (45%) планують залишитися в Польщі на довший період – принаймні на рік або кілька років після закінчення війни.

Фото: Посольство України у Польщі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-