Українці становлять понад 80% усіх іноземців у Польщі

Українці становлять понад 80% усіх іноземців у Польщі

Укрінформ
Громадяни України становлять понад 80% від усіх іноземців, які проживають у Польщі. Майже мільйон українців має статус тимчасового захисту, а 1,4 млн українців - дозвіл на проживання в РП.

Про це Укрінформу повідомили в Управлінні з питань іноземців у Польщі.

Як зазначається, станом на кінець лютого, майже мільйон українців, які прибули до Польщі після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну і зараз перебувають в РП, отримали польські ідентифікаційні коди (PESEL) відповідно до спецзакону про допомогу українцям і мають статус тимчасового захисту. Жінки і діти в цій групі становлять близько 87%.

Як зазначається, понад 360 тис. громадян України мають карти перебування в Польщі, видані, в основному, на підставі працевлаштування. Водночас понад 65 тис. громадян України володіють дозволом на постійне проживання чи мають статус довготермінового резидента ЄС.

Читайте також: У школах і дитсадках Польщі навчаються майже 190 тисяч українських дітей-біженців

Найбільше українців проживає в Мазовецькому воєводстві (Варшава) - 21%, Нижньосілезькому (Вроцлав) – 11%, Великопольському (Познань) – 11%, Малопольському (Краків) – 10% та Поморському (Гданськ) – 7%.

Як повідомлялося, станом на сьогодні, загальна кількість українців, які перебувають у Польщі, може становити приблизно 2,5 млн осіб.

Фото: Hyser

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-