У школах і дитсадках Польщі навчаються майже 190 тисяч українських дітей-біженців

У школах і дитсадках Польщі навчаються майже 190 тисяч українських дітей-біженців

Укрінформ
У польських школах і дитсадках на сьогодні навчається 187,9 тис. українських дітей, які приїхали до Польщі після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє PAP з посиланням на дані міністерства освіти і науки Польщі, передає Укрінформ.

Згідно з даними системи освітньої інформації (SIO), станом на 14 лютого, в системі дошкільної освіти країни перебувало близько 43,8 тис. дітей з України, які прибули після 24 лютого. У середніх школах РП у цей період навчалося близько 116,8 тис. українських учнів, а в ліцеях, технікумах і професійних училищах – 27,2 тис. осіб.

Найбільше дітей, які приїхали до Польщі після 24 лютого, навчається у Мазовецькому воєводстві (Варшава) – 33,6 тис., Сілезькому (Катовіце) та Нижньосілезькому (Вроцлав) воєводствах – по 21 тис. Серед міст найбільше українських дітей навчається у Варшаві (17,2 тис.), Вроцлаві (8,5 тис.) та Кракові (7,4 тис.).

На початку лютого міністр освіти і науки Польщі Даріуш Пьонтковський під час засідання комісії Сейму з питань освіти, науки і молоді заявив, що за останні декілька місяців кількість українських учнів, які опинилися в Польщі після 24 лютого 2022 р., є стабільною.

Читайте також: Британія безкоштовно надасть українським біженцям три тисячі квитків на Євробачення

За даними міносвіти Польщі, на кінець квітня минулого року кількість українських дітей, які приїхали до РП після початку війни рф проти України, становила понад 193 тис., а на кінець навчального року у червні – 182,6 тис.

За даними польського міністерства освіти, станом на 14 лютого ц.р. , в польських закладах освіти працювало 1 792 вчителів з України, з яких 1120 приїхали до Польщі після 24 лютого.

Станом на сьогодні в Польщі перебувають понад 2,5 млн громадян України, з них понад мільйон прибули після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Фото: PAP/Roman Zawistowski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-