Столтенберг про силове повернення Криму: Україна сама вирішить, які умови для неї прийнятні

Столтенберг про силове повернення Криму: Україна сама вирішить, які умови для неї прийнятні

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував можливість силового повернення Криму: за його словами, найкращий спосіб досягнути мирного рішення для України – надати військову підтримку, після чого Україна сама вирішить, які умови для неї прийнятні.

Про це Столтенберг заявив у інтерв'ю LRT, передає Укрінформ.

«Якщо ми хочемо мирного рішення для України, найкращий спосіб досягнути цього – надати військову підтримку. Після цього Україна сама вирішить, які умови для неї прийнятні», - сказав Столтенберг, відповідаючи на питання, чи означають заяви щодо повернення України до міжнародно визнаних кордонів те, що держава має повернути Крим силою.

Генсек НАТО зауважив, що війна повинна закінчитися за столом переговорів, а українці самі мають вирішити, які умови для цього.

«Наше завдання – підтримати Україну, тому що ми знаємо: те, що відбувається за столом переговорів, невіддільне від того, що відбувається на полі бою», - сказав він.

Читайте також: Столтенберг впевнений, що саміт НАТО за участю Зеленського стане сильним знаком солідарності

Як повідомляв Укрінформ, Столтенберг заявив, що після перемоги України у розв’язаній росією війні демократичні країни мають не допустити повторення таких подій, розірвати замкнене коло російської агресії та зміцнити безпеку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-