Столтенберг впевнений, що саміт НАТО за участю Зеленського стане сильним знаком солідарності

Столтенберг впевнений, що саміт НАТО за участю Зеленського стане сильним знаком солідарності

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг впевнений, що саміт Альянсу за участю Президента Володимира Зеленського стане сильним знаком солідарності й підтримки України з боку союзників.

Як повідомляє Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю національному литовському мовнику LRT.

«Я запросив Президента Зеленського взяти участь у саміті НАТО у Вільнюсі. Я твердо вірю, що це буде сильним знаком нашої солідарності, підтримки, яку союзники надають Україні, і сподіваюся, що пан Зеленський зможе бути присутнім. Звичайно, це залежатиме від ситуації в Україні, яка все ще перебуває у розпалі війни», - сказав Столтенберг.

За його очікуваннями, зустріч у Вільнюсі продемонструє єдність НАТО у підтримці України. «Я сподіваюся, що ми домовимося про нові кроки та заходи, про довгострокову підтримку України, розширення нашого партнерства», - зазначив генсек НАТО.

Читайте також: Генсек НАТО: Ми маємо створити довгострокові зобов’язання для безпеки України

Він також сподівається, що союзники узгодять нові плани регіональної безпеки, нову модель сил, при цьому мають бути збільшені інвестиції в оборону. «Поки що жодних рішень не прийнято, але я думаю, що поріг у 2% від ВВП має бути не стелею, а підлогою, мінімальними витратами на оборону», - підкреслив Столтенберг.

Читайте також: Допомога НАТО для України перевищила €100 мільярдів – Столтенберг

Як повідомлялося, 24 лютого Столтенберг підтвердив запрошення Зеленського до участі у саміті Альянсу, що відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

30 вересня 2022 року Зеленський оголосив про підписання Україною заявки на пришвидшений вступ до НАТО.

російське вторгнення призвело до зростання євроатлантичних настроїв українців до рекордних показників - 86% українців виступають за приєднання до Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-