Мужність ЗСУ і єднання українців дали кримчанам надію на визволення – Чубаров

Мужність ЗСУ і єднання українців дали кримчанам надію на визволення – Чубаров

Укрінформ
Мужність Збройних сил України та єднання української нації дали надію мешканцям Криму на його звільнення від окупації.

Про це сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в інтерв'ю виданню «Крим.Реалії», передає Укрінформ.

«Мужність Збройних сил України, єднання української нації дали велику надію людям, які проживають у Криму, що все це завершиться його звільненням. Ми маємо відзначити як явище всіх наших людей, які проживають в окупованому Криму. Вони в переважній більшості – я маю на увазі кримських татар, українців – залишаються вірними Українській державі. Це явище слід берегти та укріплювати», - зазначив Чубаров.

Читайте також: Мітинг під Верховною Радою АРК у 2014 році не дав створити картинку «приєднання» до рф - Чубаров

На його думку, окупанти намагатимуться знаходити аргументи для кримчан, щоб вони не просто боялися повернення півострова під контроль України, а й протистояли цьому.

«Але їм це не вдасться, тому що, по-перше, наша державна політика виходить із того, що ми чітко відрізнятимемо тих, хто був колаборантом, тобто напряму прислуговував окупантам і здійснював злочин стосовно інших людей, і зрозуміло, ці люди будуть покарані. Але для тих, хто живе на окупованих територіях і лишаються громадянами України, нарешті здійсниться мрія, якою вони живуть уже впродовж дев'яти років – Крим буде звільнений», - наголосив голова Меджлісу.

Читайте також: Зеленський про повернення Криму: Ми до цього готуємося

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський наголосив, що звільненням Криму з-під окупації буде поставлено історичну крапку на намаганнях росії ламати життя українцям і всім народам Європи й Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-