Мітинг під Верховною Радою АРК у 2014 році не дав створити картинку «приєднання» до рф - Чубаров

Мітинг під Верховною Радою АРК у 2014 році не дав створити картинку «приєднання» до рф - Чубаров

Укрінформ
Багатотисячний мітинг, який відбувся 26 лютого 2014 року під Верховною Радою АРК, не дозволив путіну руками кримських депутатів створити картинку, що Крим сам попросив приєднатися до росії.

На цьому наголосив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на пресконференції в Укрінформі.

“Чого хотіла тоді москва? Верховна Рада АРК — представницький орган, обраний згідно із законом. І путін дуже хотів, щоб руками цих депутатів було прийняте рішення для відвертого втручання в українські справи, зокрема в Криму. Заслуга учасників мітингу під Верховною Радою АРК на підтримку територіальної цілісності України, - а їх було до 12 тисяч, а деякі кажуть — 15 тисяч, що вони не дали москві руками кримських депутатів створити таку гламурну картинку, що Крим сам попросився до росії”, - підкреслив Чубаров.

Він зауважив, що люди, які вийшли тоді на мітинг, повністю виконали свій громадянський обов’язок.

Читайте також: Координаційний штаб щотижня обговорює проблеми кримчан, які виїхали до інших країн — Чубаров

“Ввечері, коли всі розходилися, перебували в певній ейфорії. Учасники мітингу вважали, що врятували себе, Крим, Україну. Вони були впевнені, що тепер будуть задіяні державні інструменти задля збереження Криму. Ми розійшлися, а державні органи, які згідно з Конституцією покликані захищати державний суверенітет України, не зробили жодного кроку, щоб виконати свої повноваження. Ані СБУ, ані МВС, ані прокуратура — я говорю про кримські спецслужби — не зробили належного”, - уточнив Чубаров.

Шанс, який надали учасники мітингу під Верховною Радою АРК, додав він, був втрачений. Але внаслідок того, що Раді тоді не дозволили ухвалити жодних рішень, путін був змушений на очах у всього світу перейти до відвертого вторгнення в Україну, зокрема у Крим.

“Захоплення вранці 27 лютого Верховної Ради АРК, поява зелених чоловічків, танків, БТРів, через два дні — десантування з кораблів і літаків, розповзання тисяч автомобілів по всіх дорогах Криму. Усе це було вимушеним, відвертим вторгненням на очах всього світу на територію іншої держави. Ми змусили путіна піти шляхом демонстрації відвертого злочину, на який він пішов би у будь-якому випадку”, - додав голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Читайте також: Повернення історичних топонімів посилить позиції України в Криму — Чубаров

Чубаров зауважив, що тоді не вдалося підняти на відвертий спротив усе кримське суспільство, однак вдалося підняти кримськотатарський народ.

“І за це кримські татари стали об’єктом системного переслідування окупантів. Вони ніколи не вибачать кримськотатарському народу відкритої протидії і неприйняття російської окупації”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Рефат Чубаров переконаний, що повернення в Криму історичних топонімів посилить позиції Української держави на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-