У Києві покажуть документальний фільм «Голос Криму. Наріман Джелял»

У Києві покажуть документальний фільм «Голос Криму. Наріман Джелял»

Укрінформ
У Києві 26 лютого відбудеться українська прем’єра документального фільму «Голос Криму. Наріман Джелял».

Про це повідомило у Фейсбуці Представництво Президента в АР Крим, передає Укрінформ.

«26 лютого до Дня спротиву окупації Криму відбудеться українська прем’єра документального фільму «Голос Криму. Наріман Джелял». Після перегляду стрічки гостей запрошують долучитися до панельної дискусії «Крим - Спротив - Перемога», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, картина розповідає про становлення Нарімана Джеляла як журналіста, активіста й політика, а також — про процес його затримання у вересні 2021 року. Історія базується на листах Джеляла до родичів, а також — розповідях родичів та близьких друзів.

Читайте також: Ташева розповіла, які заходи заплановані до Дня спротиву окупації Криму

Зокрема, у зйомках взяли участь дружина Левіза, близькі друзі та активісти національного кримськотатарського руху: Лемар Юнусов, Юсуф Куркчі, Ельмаз Акімова, Заїр Смедляєв.

У панельній дискусії після фільму візьмуть участь: продюсерка Наталка Гуменюк, заступник постійного представника Президента України в АРК Денис Чистіков, аналітик громадської організації КримSOS Євгеній Ярошенко, історик, експерт громадської організації КримSOS Максим Свєженцев.

«Крім показу та дискусії, на відвідувачів чекає виставка артпроєкту «U(CRIME)A. Крим під російською окупацією». Українська ілюстраторка Ірина Вале створила 10 ілюстрацій про дев’ять років життя півострова під російською окупацією. Ілюстрації демонструють злочини росії в Криму та їхні наслідки, мирний спротив та незламний зв’язок Криму та материкової України», - розповіли у Представництві.

Читайте також: рф незаконно утримує у Криму 181 українського політв’язня

Захід пройде 26 лютого з 16:00 в Будинку кіно за адресою м. Київ, вулиця Саксаганського, 6.

Як повідомлялося, у Кропивницькому відкрилася фотовиставка «Історії з окупованого Криму», на якій представлені 22 фотографії українських репортерів.

Фото: ghall.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-