рф незаконно утримує у Криму 181 українського політв’язня

рф незаконно утримує у Криму 181 українського політв’язня

Укрінформ
російська федерація незаконно утримує 181 українського політв’язня, з них 116 є кримськими татарами.

Про це повідомило у Фейсбуку представництво Президента в АРК, передає Укрінформ. 

«Репресії та кримінальні переслідування наших громадян в окупованому Криму стають дедалі жорстокішими... Наразі представництву відомо, що рф незаконно утримує 181 політв’язня, 116 з них – кримські татари. З загального числа незаконно затриманих 40 перебувають у СІЗО в очікуванні “вироку”, 123 – уже отримали “вирок” та ув’язнені, 18 – без статусу», - йдеться в повідомленні.

В установі зауважили, що 33 незаконного ув’язнених громадян України — з Херсонщини та Запоріжжя, звідки їх незаконно вивезли в окупований Крим. Однак точна кількість переміщених полонених невідома, адже окупаційні адміністрації переважно не визнають, що утримують їх у СІЗО окупованого півострова.

Водночас в ув‘язненні залишаються десятки людей літнього віку й тих, які мають серйозні проблеми зі здоров‘ям і яким не надається належна медична допомога. Їхнє життя перебуває під загрозою, наголосили у представництві Президента в АРК.

Читайте також: У Криму поховали політв’язня кремля Джеміля Гафарова

Як повідомлялося, у СІЗО №2 м. Сімферополь частину людей утримують у полоні, стосовно них навіть не відкривають кримінальних справ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-