Ташева розповіла, які заходи заплановані до Дня спротиву окупації Криму

Ташева розповіла, які заходи заплановані до Дня спротиву окупації Криму

Укрінформ
Заходи, присвячені кримським політв’язням, заплановані до Дня спротиву окупації Криму 26 лютого, включають показ фільмів “Крим: як це було”, “Голос із Криму: Наріман Джелял”  та інші події.

Про це постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева розповіла під час брифінгу в Укрінформі

“Третій рік поспіль ми відзначатимемо цей важливий для всієї України та українського народу день на офіційному рівні, адже Президент України Володимир Зеленський запровадив його офіційний своїм указом. Цього року запланована низка заходів”, - зазначила Ташева. 

За її словами, 25 лютого о 15:00 в кінотеатрі “Оскар” у м. Києві відбудеться показ документальної стрічки “Крим: як це було”.

“Фільм розповідає історію українських військових, які першими зустрілися з практикою гібридної війни, та попри все залишилися вірними присязі. Важливо, що 50% коштів від виручених квитків будуть передані до фонду “Повернись живим”, де триває збір на потреби десятої морської авіаційної бригади імені Героя України Ігоря Бедзая, який відомий тим, що у 2014 році вивів із Новофедорівки техніку і перевів її на територію материкової України”, - зазначила Ташева, додавши, що під час заходу можна буде поспілкуватися з авторами фільму.  

26 лютого у “Будинку кіно” відбудеться показ фільму “Голос із Криму: Наріман Джелял”, розповіла представниця Президента. Під час заходу буде можливість поспілкуватися з авторками фільму — Анною Цигімою та Наталею Гуменюк.

Читайте також: Спротив у Криму став відчутно проукраїнським - Ташева

27 лютого, за словами Ташевої, в офісі уповноваженого Верховної Ради з прав людини відбудеться захід, присвячений питанням порушення прав людини на території тимчасово окупованого півострова. 

Також 27 лютого спільно з PEN Ukraine представництво влаштовує захід Solidarity Art. “Ми представимо мистецькі роботи сучасних митців, присвячені нашим незаконно ув’язненим громадянам в окупованому Криму. На заході будуть відомі музиканти, актори, режисери, запланована дискусія”, - розповіла Ташева.

Ташева нагадала, що наразі зі  181 політв’язня 116  — кримські татари. Окрім того, серед них 33 людини є полоненими із Херсонщини та Запоріжжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-