Спротив у Криму став відчутно проукраїнським - Ташева

Спротив у Криму став відчутно проукраїнським - Ташева

Укрінформ
Ніколи раніше з початку окупації спротив на території Криму не був таким відчутно проукраїнським, як нині.  

Про це розповіла постійна представниця Президента в АРК Таміла Ташева під час брифінгу в Укрінформі.

“Спротив триває, і ми бачимо виток переслідувань на півострові, особливо після початку повномасштабного вторгнення. Ніколи з початку окупації цей спротив не був таким відчутно проукраїнським і візуалізовано проукраїнським. Тому що спротив у Криму до 2022 року більше стосувався прав людини. Звісно, були українські і кримськотатарські прапори, але зараз ми бачимо українські пісні на весіллях, українські пісні, які транслюють у навчальних аудиторіях. Ми бачимо людей, які розповсюджують листівки з інформацією про повномасштабне вторгнення, про жертви”, - сказала Ташева.

Вона розповіла про кримських політв`язнів: Богдана Зізу, якого затримали за те, що він облив жовтою та синьою фарбами окупаційну адміністрацію; також про Олександра Тарапона, якого ув’язнили на 2,5 року та етапували до росії за те, що він говорив правду про розв’язану росією війну.

Читайте також: Ташева пояснила, хто з посадовців Криму може розраховувати на амністію після деокупації

“Слід пам’ятати про сотні людей... Нині ми бачимо на стінах кримських будинків написи “Слава ЗСУ”, кримчани надсилають один одному в приватні повідомлення фотографії з військовим, який відправляє у відомому всім напрямку російський корабель. Бачимо багато інших видів спротиву. Незважаючи на повномасштабну війну, на великі жертви, ми продовжуємо говорити про спротив, який триває на території півострову”, - акцентувала Ташева.

Як повідомлялося, підконтрольні росії “суди” тимчасово окупованого Криму найчастіше штрафують за виконання українських пісень та лозунги “Слава Україні”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-