Кримські «суди» найчастіше штрафують за лозунг «Слава Україні» та українські пісні

Кримські «суди» найчастіше штрафують за лозунг «Слава Україні» та українські пісні

Укрінформ
Підконтрольні росії “суди” тимчасово окупованого Криму впродовж останніх місяців найчастіше штрафують за лозунги “Слава Україні” та виконання українських пісень.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Кримська правозахисна група

“В останні місяці найчастіше кримські окупаційні “суди” штрафують за лозунги “Слава Україні” та виконання українських пісень. “Судді” вважають, що кримчани висловлюють свою “незгоду з діями збройних сил російської федерації щодо проведення спеціальної операції в Україні та вважають ці дії рівносильними війні, тобто здійснюють публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання збройних сил рф”, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначають правозахисники, кримчан продовжують переслідувати за публікації чи коментарі у соціальних мережах.

Читайте також: Кримчанина оштрафували за пісню «Червона калина» в автомобілі

“Так, мешканку Судака наприкінці грудня “суддя” міського “суду” Іванов оштрафував на 30 тисяч рублів через те, що вона на особистій сторінці в Інстаграмі зробила публікацію із написом «Геноzид Крымських татар під виглядом мобілізації”, - розповіли у Кримській правозахисній групі.

Тут додали, що до “судів” Криму у листопаді та грудні 2022 року передали щонайменше 49 адміністративних проваджень за статтею «дискредитація російської армії» (ст. 20.3.3 КпАП рф).

Читайте також: Жителя Севастополя засудили до 12 років «за передачу даних українським спецслужбам»

Як повідомляв Укрінформ, підконтрольний росії “суд” в Криму притягнув до адміністративної відповідальності шістьох учасників та організаторів весілля в Бахчисараї за виконання пісні “Ой у лузі червона калина”. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-