За «Червону калину» на весіллі у Криму покарали шістьох осіб

За «Червону калину» на весіллі у Криму покарали шістьох осіб

Укрінформ
Підконтрольний росії “суд” в Криму притягнув до адміністративної відповідальності шістьох учасників та організаторів весілля в Бахчисараї за виконання пісні “Ой у лузі червона калина”.

Про це повідомляє інтернет-видання “Крим.Реалії”, передає Укрінформ.

“Підконтрольний росії Бахчисарайський районний суд притягнув до адміністративної відповідальності організаторів та учасників весілля за відтворення пісні «Червона калина», яку російський суд назвав «бойовою піснею українських націоналістів», - зазначає видання.

Виконавців «Червоної калини» звинуватили в «демонструванні української пісні, яка, згідно з висновком фахівця, є атрибутикою, яку використовує організація українських націоналістів (ОУН), діяльність якої визнана екстремісткою і заборонена на території російської федерації».

За версією “суду”, на весіллі також мала місце "дискредитація дій російської армії”.

Читайте також: Кримського блогера оштрафували за публікацію допису проти війни з Україною

«А саме – відтворено музичну композицію українською мовою «Червона калина», в тексті якої містяться слова: «визволяти братів-українців з московських кайданів», яка використовується організацією українських націоналістів, діяльність якої заборонена на території рф», – заявили у кримському "суді".

Зазначається, що особам, притягнутим до відповідальності, призначено різні види покарання: штрафи у розмірі 50 тисяч рублів, від 5 до 15 діб адмінарешту.

Читайте також: В окупованому Криму порушили вже понад 100 справ за «дискредитацію» російської армії

Як повідомлялося, у соцмережах поширили відео, де на весіллі у бахчисарайському ресторані “Арпат” місцеві мешканці святкували під пісню “Ой у лузі червона калина”.

Після цього цей ресторан “влада” закрила нібито на перевірку.

Також у мережі з'явилося відео з іншого весілля у Сімферополі, на якому звучала пісня "Стефанія" українського гурту Kalush Orchestra.

Самопроголошений “глава” Криму Сергій Аксьонов пригрозив кримінальною відповідальністю учасникам весіль у Криму, на яких звучали українські пісні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-