В окупованому Криму порушили вже понад 100 справ за «дискредитацію» російської армії

В окупованому Криму порушили вже понад 100 справ за «дискредитацію» російської армії

Укрінформ
За «дискредитацію» російської армії в тимчасово окупованому Криму зафіксовано понад 100 справ.

Про це на пресконференції на тему «Півтора року в російському полоні: нові подробиці у справі політв’язня Владислава Єсипенка» у Медіацентрі Україна — Укрінформ розповів заступник постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим Денис Чистіков, передає Укрінформ.

«З’явилася відповідальність за так звану дискредитацію російської армії, яка має як адміністративний характер (тобто арешти і штрафи), так і кримінальний характер. Тобто, будь-яка заява, яка умовно на їх розсуд вважається такою, що дискредитує російську армію - і людина переслідується. Зокрема, за цією статтею вже в окупованому Криму понад 100 справ, випадків таких зафіксовано», - зазначив Чистіков.

Він підкреслив, що після 24 лютого 2022 року ситуація з правами людини в окупованому Криму значно погіршилася. Це пов’язано зі страхами, які існують саме в російській федерації та у її лідера.

Нині в окупованому Криму, у зв’язку з останніми вибухами, російські спецслужби та окупаційні «правоохоронці» намагаються довести необхідність свого існування, вони посилюють переслідування, зокрема, провели затримання серед кримських татар, каже Чистіков.

За його словами, кількість переслідувань на півострові зростає, окупаційна влада розуміє, що єдиним інструментом, який може допомогти громадянам, є адвокати, тому посилюється тиск і на них – це адміністративні арешти, а нещодавно позбавили адвокатської ліцензії трьох адвокатів, які активно захищали в окупованому Криму саме за політичними справами, зазначив Чистіков.

Читайте також: Політв’язнів у Криму «ущільнюють», у СІЗО привозять нових заручників - дружина Єсипенка

Як повідомляв Укрінформ, трьох кримських адвокатів позбавили професійного статусу.

Кримськотатарський ресурсний центр закликає Україну та світ запровадити персональні санкції проти осіб, відповідальних за порушення прав людини в окупованому Криму.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров висловив думку, що після Новофедорівки російські загарбники мстять за свій страх кримським татарам.

9 серпня в районі Новофедорівки, де розташована російська військова база, пролунали вибухи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-