Об 11.00 - пресконференція про долю кримського політв’язня, журналіста Єсипенка

Об 11.00 - пресконференція про долю кримського політв’язня, журналіста Єсипенка

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
23 серпня об 11.00 - пресконференція на тему: “Півтора роки у російському полоні: нові подробиці у справі політв’язня Владислава Єсипенка”.

Організатори: Медіацентр Україна - Укрінформ.

Спікери: Катерина Єсипенко - дружина політв’язня Владислава Єсипенка; Володимир Чекригін - заступник голови правління Кримської правозахисної групи; Володимир Притула - керівник проєкту «Крим. Реалії» Радіо Свобода; Денис Чистіков - заступник Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим;  Тетяна Печончик - голова Центру прав людини ZMINA; Віталій Портников - публіцист, письменник, член українського PEN-клубу, амбасадор кампанії за звільнення Владислава Єсипенка (онлайн).

Коротко. Владислав Єсипенко позаштатний журналіст (фрілансер) Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії), висвітлював соціальну та екологічну проблематику, знімав опитування кримчан. Був затриманий співробітниками фсб росії в Криму 10 березня 2021 року за звинуваченням у збиранні інформації «в інтересах спецслужб України», а також зберіганні в автомобілі «саморобного вибухового пристрою». На засіданні суду в Сімферополі, куди допустили незалежного адвоката, Владислав Єсипенко заявив про тортури з боку російських спецслужб.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) +  онлайн-включення.

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-