Ташева пояснила, хто з посадовців Криму може розраховувати на амністію після деокупації

Ташева пояснила, хто з посадовців Криму може розраховувати на амністію після деокупації

Укрінформ
Після визволення Криму насамперед мають бути покарані високопосадовці окупаційних адміністрацій, які приймали управлінські рішення та сприяли утвердженню режиму.

Про це на брифінгу сказала постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева, передає кореспондент Укрінформу.

“Має понести заслужене покарання кожен, хто чинив у Криму воєнні злочини чи злочини проти людяності, здійснював незаконні переслідування активістів, журналістів чи інших наших громадян з політичних мотивів. Хто грабував жителів, забирав у них доступ до природних багатств, здійснював російську пропаганду чи готував дітей до служби в російській армії. Йдеться в першу чергу про топпосадовців окупаційних адміністрацій, які приймали управлінські рішення та сприяли утвердженню окупаційного режиму”, - зазначила Ташева.

За її словами, до тих, хто працював в окупаційних структурах, але не приймав управлінських рішень і не вчиняв інших злочинів, мають бути застосовані заходи амністії або люстрації.

Читайте також: Реінтеграція Криму не буде легкою, тому Україна працює над різними стратегіями - Ташева

“Ми не збираємося відправляти цих людей до в’язниці, але й дорога до органів влади України для них має бути закрита”, - зауважила Ташева, додавши, що зусилля української влади будуть спрямовані на те, щоб більшість громадян, які не вчиняли правопорушень в умовах окупації, не відчули жодної несправедливості чи дискримінації після повернення півострова до України.

Як повідомлялося, Ташева заявила, що після деокупації Криму для забезпечення роботи державного апарату потрібно буде залучити до 50 тисяч осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-