Реінтеграція Криму не буде легкою, тому Україна працює над різними стратегіями - Ташева

Реінтеграція Криму не буде легкою, тому Україна працює над різними стратегіями - Ташева

Укрінформ
Міфи про Крим змушують людей ігнорувати зв’язок між півостровом і материковою Україною, який існував століттями. Реінтеграція Криму не буде легкою, тому Україна працює над різними стратегіями.

Про це постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева сказала під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає Укрінформ із посиланням на представництво глави Української держави у Телеграмі.

“Вони (російські наративи – ред.) змушують людей вірити, що Крим є російським, ігнорувати долю корінного народу та безліч насильства, які москва чинила в Криму ще з 18 століття. Багато народів, які жили там протягом століть, були депортовані і стерті з мапи Криму, передусім — корінний кримськотатарський народ. Міфи про Крим змушують людей навіть ігнорувати навіть те, що вони бачать на картах і в економіці — а це зв’язок між Кримом і материковою частиною України, який існував століттями”, - зазначила Ташева.

Вона наголосила, що саме цей зв’язок був однією з причин, чому путіну потрібно було захопити півострів.

Ташева підкреслила, що деокупація Криму є одним зі стовпів Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: Правозахисники назвали основні тенденції порушень прав людини в окупованому Криму за минулий рік

“Ми не думаємо, що реінтеграція Криму буде легкою, адже минуло 9 років окупації. Саме тому ми працюємо над різними стратегіями — правовими, економічними, інфраструктурними. Ми намагаємося створити команду Криму і також хотіли б розраховувати й на тих, хто чекає деокупації на самому півострові”, — зазначила вона.

Як повідомлялося, Ташева заявляла, що мешканці тимчасово окупованого Криму не повинні нести кримінальну відповідальність за співпрацю з "адміністраціями", якщо не сприяли окупації та не підтримували війну росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-