Для роботи держапарату в Криму після деокупації додатково будуть потрібні 50 тисяч осіб - Ташева

Для роботи держапарату в Криму після деокупації додатково будуть потрібні 50 тисяч осіб - Ташева

Відео
Укрінформ
Після деокупації Криму для забезпечення роботи державного апарату потрібно буде залучити до 50 тисяч осіб, значну частину з яких слід буде набрати на підконтрольній Україні території.

Про це під час брифінгу повідомила постійна представниця Президента Україна в АРК Таміла Ташева, передає кореспондент Укрінформу.

“За даними МВС, для забезпечення завдань Прикордонної служби необхідно близько 5 тисяч військовослужбовців, Національної поліції — близько 7 200 поліцейських, ДСНС - близько 3 тисяч співробітників, Нацгвардії -12,5 тисяч військовослужбовців. Державна міграційна служба потребуватиме понад 300 співробітників, органи прокуратури — близько 550 співробітників, ДБР — 300. За даними Державної служби статистики, на початок 2014 року в Криму загалом працювало понад 16 тисяч держслужбовців та 4 200 службовців органів місцевого самоврядування. Лише приведені цифри свідчать про необхідність додаткового залучення близько 50 тисяч осіб, значну частину з яких необхідно набрати саме на підконтрольній українському уряду території”, - розповіла Ташева.

Вона зазначила, що на початку 2014 року в апаратах судів різного рівня та юрисдикції у Криму працювало близько 2 000 осіб. Ця кількість співробітників, за словами Ташевої, забезпечує правосуддя в Криму за стандартних умов.

Читайте також: Ташева розповіла, якою буде гуманітарна політика Криму після деокупації

“Але ми маємо враховувати, що за 9 років окупаційними судовими структурами в Криму розглянули понад 1 млн цивільних і понад 100 тисяч кримінальних справ... Ми не можемо вдавати, ніби нічого не було і почати з чистого аркуша. Нам необхідно їх усі верифікувати, з’ясувати, на що вони впливали, чи потребують захисту права наших громадян від таких рішень. Для цього потрібні люди, ресурси і нормативна база”, - зауважила посадовиця.

Ташева акцентувала, що для забезпечення керованості ситуації на звільненій території необхідно створити військові чи військово-цивільні адміністрації. Однак, підкреслила представниця Президента, штат таких адміністрацій не можна формувати із місцевих мешканців, які вже майже 9 років проживають в окупації.

“Питання навіть не в довірі до людей: в Криму, безумовно, багато наших громадян із патріотичною позицією, на які держава може розраховувати і покластися. Питання в рівні готовності, знанні чинного законодавства, рівні володіння державною мовою тощо. А перепідготовка — це тривалий процес, у той час, як управління потрібно одразу”, - пояснила вона.

Читайте також: Реінтеграція Криму не буде легкою, тому Україна працює над різними стратегіями - Ташева

Як повідомлялося, віцепрем'єрка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук зазначила, що найближчим часом українські відомства отримають доручення готувати кадровий резерв для Криму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-