Кримського імама засудили у росії до 17 років позбавлення волі

Кримського імама засудили у росії до 17 років позбавлення волі

Укрінформ
Кримському імаму Раїфу Февзієву, якого обвинувачують в участі в ісламській політичній партії «Хізб ут-Тахрір», російський суд ухвалив 17 років позбавлення волі.

Про це повідомило громадське об'єднання «Кримська солідарність» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Суддя визнав релігійного діяча Раїфа Февзієва винним та засудив його до 17 років позбавлення волі. Перші три він має відбувати у в'язниці. Також встановив обмеження після звільнення строком на 1,5 року», - повідомили в «Кримській солідарності».

Оголошення вироку відбулося в Південному окружному військовому суді (росія). На засідання із тимчасово окупованого Криму приїхали близько 30 осіб.

Читайте також: МЗС України засудило російські вироки фігурантам «справи кримських мусульман»

Як повідомлялося, 17 серпня 2021 року проходили масові обшуки в будинках кримських татар у Сімферопольському, Бахчисарайському районах Криму та у Балаклавському, Нахімівському районах Севастополя.

Усі затримані відвідували політично мотивовані «судові процеси» в Криму, підтримували сім'ї політв'язнів. Серед затриманих був Раїф Февзієв.

Читайте також: У росії засудили кримського журналіста Аметова до 11 років колонії

Його незаконно тримали в СІЗО у Сімферополі. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляла, що окупанти тримають його в нелюдських умовах, під постійним відеоспостереженням.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-