У росії засудили кримського журналіста Аметова до 11 років колонії

У росії засудили кримського журналіста Аметова до 11 років колонії

Укрінформ
Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (росія) переглянув виправдувальний вирок цивільному журналістові з Криму Ернесу Аметову, засудивши його до 11 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

Про це повідомляє громадське об'єднання "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

“На повторному розгляді кримінальної справи політв'язня Ернеса Аметова Південний окружний військовий суд переглянув виправдувальний вирок, винесений йому раніше – у вересні 2020 року. Зараз кримського татарина визнали винним — йому присудили 11 років позбавлення волі в колонії суворого режиму”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, Аметову після звільнення заборонили залишати територію Криму, організовувати публічні заходи та брати участь у них, змінювати місце проживання та перебування без згоди ФСВП, залишати будинок з 22 до 6 години.

В останньому слові Аметов відкинув хибні звинувачення на свою адресу.

Читайте також: У Криму журналістку Данилович засудили до семи років колонії

Як повідомлялося, у жовтні 2017 року в Бахчисараї фсб затримала шістьох кримських татар, зокрема Ернеса Аметова. Їх звинуватили у причетності до діяльності ісламської політичної партії "Хізб ут-Тахрір" у Криму.

У 2020 році його виправдали та звільнили у залі суду через відсутність доказів, однак у березні 2022 року апеляційний суд переглянув рішення Південного окружного військового суду та надіслав справу на новий розгляд. Прокуратура звинуватила Аметова в участі в терористичній організації та спробі "державного перевороту" в Криму.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-