Ірландські правозахисники закликали покарати винних у порушенні прав людини у Криму

Ірландські правозахисники закликали покарати винних у порушенні прав людини у Криму

Заява
Укрінформ
Ірландські правозахисники закликали Міжнародний суд покарати винних у порушенні прав у Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Центр прав людини Zmina, посилаючись на заяву Front Line Defenders.

«Front Line Defenders закликає міжнародну спільноту, зокрема Міжнародний кримінальний суд, підтримати роботу з виявлення осіб, винних у порушенні прав людини в Криму та на інших окупованих росією територіях, а також надати підтримку в притягненні винних до відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Також правозахисна організація закликала міжнародні та регіональні інституції вжити заходів задля забезпечення захисту правозахисників та інших категорій осіб, що зазнали переслідувань з боку окупаційної влади в Криму та на інших окупованих територіях (таких як кримські татари), а також сприяти в притягненні до відповідальності тих, хто причетний до порушення їхніх прав.

Читайте також: Після звільнення Криму потрібно переглянути сотні тисяч рішень «судів» – Ташева

Front Line Defenders також висловила стурбованість викраденням правозахисників та цивільних осіб на тимчасово окупованих територіях, зокрема, правозахисниці та громадської активістки Ірини Горобцової.

Ірландська правозахисна організація нагадує, що Європейський суд з прав людини закликав росію надати інформацію про місце перебування Ірини Горобцової.

Як повідомлялося, за час вторгнення росії в Україну окупанти викрали та незаконно утримують під вартою щонайменше 386 волонтерів, громадських активістів та правозахисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-