В окупованому Криму триває прихована мобілізація - Ташева

В окупованому Криму триває прихована мобілізація - Ташева

Укрінформ
Загарбники у тимчасово окупованому Криму продовжують приховану незаконну мобілізацію та агітують підписувати контракти після строкової служби.

Про це під час брифінгу повідомила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева, передає кореспондент Укрінформу.

«Попри заяви рф про завершення мобілізації, її продовжують у прихованому режимі. Публічність таких заходів згорнута, але окупаційні військкомати у Криму отримали вказівку шукати і набирати добровольців для участі у так званій спецоперації. Здійснюється пошук військовослужбовців, які отримали поранення та були звільнені з лав збройних сил росії», - розповіла Ташева.

Читайте також: Загарбники змушують кримчан надавати матеріальну допомогу армії рф – Ташева

Вона зазначила, що очільники окупаційних адміністрацій та «призовних комісій» почали агітувати, аби після трьох місяців строкової служби люди підписували контракт.

«Нам відомо далеко не про один випадок, коли такі контракти підписувались під тиском або впливом пропаганди. Але тут я маю звернутися до наших громадян: підписаний контракт із росармією – це контракт на вашу смерть або кримінальну відповідальність згідно з українським законодавством», - зауважила представниця Президента.

Вона закликала кримчан будь-якими методами уникати участі у російській війні проти України.

Читайте також: До окупованого Криму незаконно переїхали близько 800 тисяч росіян — Ташева

«Неучасть у цій війні – це не просто допомога Збройним силам України. Це порятунок вашого власного життя. Для окупантів ваше життя оцінюється в рублях, земельній ділянці або після вашої смерті – у білому автомобілі. Для України ваше життя – безцінне. Тому, будь ласка, бережіть його, адже деокупація Криму та перемога вже близько», - сказала Ташева.

Як повідомлялося, про примусову мобілізацію в окупованому Криму слід повідомляти на "гарячу лінію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-