Делегація Меджлісу обговорила у Туреччині посилення тиску на рф задля звільнення політв'язнів

Делегація Меджлісу обговорила у Туреччині посилення тиску на рф задля звільнення політв'язнів

Фото
Укрінформ
Представники Меджлісу кримськотатарського народу під час зустрічі з головою парламенту Туреччини Мустафою Шентопом обговорили питання посилення міжнародного тиску на росію з метою звільнення політв'язнів.

Як передає Укрінформ, про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив у Телеграмі.

Як зазначається, делегація Меджлісу кримськотатарського народу у складі Рефата Чубарова, заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова та голови Асоціації організацій культури та солідарності кримських татар Туреччини Мукреміна Шагіна були прийняті головою парламенту Туреччини Мустафою Шентопом.

Делегація Меджлісу обговорила у Туреччині посилення тиску на рф задля звільнення політв'язнів / Фото: Рефат Чубаров

«Особливу увагу під час зустрічі було приділено пошуку можливостей для посилення міжнародного тиску на росію з метою звільнення політв'язнів, понад 2/3 яких становлять кримські татари», - зауважив Чубаров.

Читайте також: Із Криму після оголошення незаконної мобілізації виїхали близько трьох тисяч кримських татар

За його словами, сторони також обговорили питання підтримки громадян України – жителів Криму, які залишили півострів, аби уникнути примусової мобілізації, а також громадян України, які внаслідок широкомасштабного вторгнення рф знайшли прихисток у Туреччині.

Окрім того, за словами Чубарова, були підняті питання, пов’язані зі станом з правами людини та становищем корінного кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: У Меджлісі спростували кілька фейків про НАТО, які загарбники поширюють в Криму

Як повідомлялося, голова парламенту Туреччини Мустафа Шентоп під час першого парламентського саміту "Кримської платформи" заявив, що росія має негайно звільнити ув’язнених кримських татар, зокрема заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

Фото: Рефат Чубаров, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-