Із Криму після оголошення незаконної мобілізації виїхали близько трьох тисяч кримських татар

Із Криму після оголошення незаконної мобілізації виїхали близько трьох тисяч кримських татар

Укрінформ
Після оголошення незаконної мобілізації до росармії тимчасово окупований півострів залишило близько трьох тисяч кримських татар.

Як передає Укрінформ, про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів у ефірі телемарафону “Єдині новини”.

«Близько трьох тисяч кримських татар, уникаючи мобілізації, були вимушені залишити Крим після 23 вересня. Але є й ті, хто передчував це і виїхав раніше», - зазначив Чубаров.

Чубаров повідомив, що відбулося три засідання міжвідомчої робочої групи під керівництвом міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук щодо вирішення проблем кримчан, які залишили півострів у зв'язку з незаконною мобілізацією до росармії.

«Ми намагаємося спростити оформлення документів для людей, щоби вони мали можливість слідувати далі з тих країн, куди вони виїхали, зокрема із Казахстану», - розповів голова Меджлісу.

Читайте також: Кримчани розуміють, що неможливо жити в умовах російської окупації – Чубаров

Як повідомляв Укрінформ, у Представництві Президента в АРК повідомляли, що після початку окупантами незаконної мобілізації Кримський півострів залишило близько 10 тисяч громадян України.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-