Кримчани розуміють, що неможливо жити в умовах російської окупації – Чубаров

Кримчани розуміють, що неможливо жити в умовах російської окупації – Чубаров

Укрінформ
Кримчани, навіть та, які бояться висловлювати свою позицію, розуміють, що не можна жити в умовах російської окупації.

Про це сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Чубарова, у мешканців півострова різні очікування. «Є ті, хто не сприймав, не сприймають і ніколи не сприйматимуть російську окупацію. Це більшість кримських татар, етнічні українці – а їх там не менше 500 тисяч. Вони очікують на відновлення державного суверенітету України. Є ті, хто, як і у 2014 році, бояться демонструвати свою позицію. Зараз вони бояться якихось змін, проте розуміють, що в тих умовах, в яких опинився Крим за російської окупації, жити не можна. Той страх, який вони відчувають від окупації, набагато гостріший, аніж страх перед тим, що буде, коли на півострів зайдуть ЗСУ», - наголосив він.

Читайте також: Чубаров: Ми наближаємося до вирішення питання правового статусу Криму

Голова Меджлісу також звернув увагу, що більшість мешканців півострова, які «не змінили своїх поглядів», тобто підтримують окупацію півострова, – це росіяни, які поселилися в Криму за роки окупації.

«Мені б хотілося, щоб вони добровільно покинули нашу землю», - зауважив Чубаров.

Читайте також: У москві усвідомлюють, що рано чи пізно залишать Крим — Чубаров

Як повідомляв Укрінформ, Рефат Чубаров на першому парламентському саміті Кримської платформи зазначив, що лише перемога України та звільнення Криму зупинять подальші злочини рф, серед яких — геноцид кримських татар і українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-