У москві усвідомлюють, що рано чи пізно залишать Крим — Чубаров

У москві усвідомлюють, що рано чи пізно залишать Крим — Чубаров

Укрінформ
У росії усвідомлюють, що рано чи пізно їм доведеться залишити Кримський півострів, однак прагнуть зберегти російську присутність через своє населення, яке переселилося в Крим за роки окупації.

Як передає Укрінформ, про це на дискусійній панелі в рамках першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"У москві усвідомлюють, що вони рано чи пізно покинуть Крим. Але вони роблять усе, щоби пішовши з Криму, в ньому лишитися. І ці 500 тисяч, а деякі експерти кажуть, що близько одного мільйона громадян росії, які зараз поселилися в Криму — це і є та запланована присутність росії в Криму, коли війська рф покинуть півострів. Тому не може бути жодних варіантів, щоби вони лишилися", - акцентував Чубаров.

Читайте також: У Криму загарбники намагаються знищити національну ідентичність дітей через освіту - експертка

Він підкреслив, що росія зараз знову намагатиметься повторити історію, яка склалась у Криму після депортації кримських татар.

Читайте також: Загарбники будь-якої миті можуть взяти мешканців Криму в заручники — Чубаров

Як повідомляв Укрінформ, постійна представниця Президента України в Криму Таміла Ташева наголошувала, що громадяни російської федерації, які незаконно перемістилися в Крим під час окупації, мають повернутися в росію або будуть видворені після деокупації як іноземці, які незаконно перебувають на території української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-