Чубаров: Ми наближаємося до вирішення питання правового статусу Криму

Чубаров: Ми наближаємося до вирішення питання правового статусу Криму

Кримська платформа
Укрінформ
Невдовзі в Україні можуть ухвалити закон про статус кримськотатарського народу.

Як передає Укрінформ, про це під час першого парламентського саміту Кримської платформи повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Ми напрацювали законопроєкт про статус кримськотатарського народу. Я сподіваюсь, його невдовзі зареєструють і парламент його схвалить. Таким чином ми наближаємося до вирішення актуальної проблеми, пов’язаної з долею Криму і людей, які там живуть, проблеми, яку українська держава не змогла вирішити за 23 роки незалежності до тимчасової окупації Криму. Мається на увазі питання правового статусу Криму”, - зазначив Чубаров.

Читайте також: У москві усвідомлюють, що рано чи пізно залишать Крим — Чубаров

Він наголосив, що джерелом кримської автономії у складі України має бути невід’ємне право кримськотатарського народу на самовизначення.

“Через самовизначення корінного народу ми маємо вирішити питання зміцнення Української держави на цій території і гарантувати права людини, незалежно від етнічної чи релігійної приналежності. Є десятки подібних прикладів у світовій практиці. Ми маємо внести зміни до Конституції України, чітко визначивши кримську автономію як автономію, створену за національно-територіальною ознакою, як форму самовизначення корінного народу Криму", - сказав голова Меджлісу.

Читайте також: Кравчук назвала головні напрямки у реінтеграції Криму

Як повідомлялося, в Україні набув чинності Закон “Про корінні народи України”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-