У Криму російські загарбники готуються до тотальної мобілізації — Чубаров

У Криму російські загарбники готуються до тотальної мобілізації — Чубаров

Укрінформ
російські загарбники збираються масово забирати до своєї армії чоловіків, які мешкають на тимчасово окупованому півострові.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на пресконференції в Укрінформі.

“Оголошена в рф часткова мобілізація з якимись там категоріями, можливо, буде працювати десь у москві чи санкт-петербурзі. Але на окупованих територіях, зокрема, в Криму чи на Донбасі, вони забиратимуть усіх чоловіків. З точки зору російських окупантів вони мають слугувати їм гарматним м’ясом”, - сказав Чубаров.

Він зазначив, що чоловікам, які не зможуть уникнути примусової мобілізації до російської окупаційної армії, доведеться робити вибір: “Такий вибір, як зробив Наріман Джелял: між гідністю і ганьбою, своїм народом і цими прибулими окупантами, своєю українською державою і країною-агресоркою”.

За словами Чубарова, мужня поведінка політв’язня, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла має надихати всіх, кого намагатимуться примусово забрати до російської армії: “Краще мужньо і гідно бути в ув’язненні, аніж брати зброю і слугувати російським окупантам”.

Читайте також: У кремлі засекретили дані про точну кількість мобілізованих до армії за указом путіна

Як зазначалося, президент росії володимир путін підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. Міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в межах часткової мобілізації передбачено призов 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-