шойгу заявив про призов у росії 300 тисяч резервістів

шойгу заявив про призов у росії 300 тисяч резервістів

Укрінформ
Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в рамках часткової мобілізації в росії будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на інтерв'ю росТВ.

шойгу зазначив, що часткова мобілізація передбачає призов лише тих, хто відслужив та має військово-облікову спеціальність. Часткова мобілізація торкнеться 1,1% загального мобілізаційного ресурсу, стверджує він.

Читайте також: шойгу заявив, що в Україні загинули 5 937 військових рф

За словами шойгу, це не буде «одноразова» акція. «Це та робота, яка проводитиметься планово. Тут не передбачається такого, знаєте, широкозахоплюючого комбайна, сита такого, щоб усіх захопити швидко – ні», - сказав міністр.

При цьому через проведення часткової мобілізації планові мобілізаційні двотижневі збори в рф скасовуються. Студенти мобілізації не підлягають, запевняє шойгу.

Читайте також: В ОП відреагували на оголошення часткової мобілізації в росії

Також, за його словами, військовослужбовці строкової служби "не підлягають жодній мобілізації, направленню до зони проведення спеціальної воєнної операції".

Як повідомлялося, раніше президент володимир путін у спеціальному відеозверненні заявив, що підписав указ про часткову мобілізацію у рф. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються з 21 вересня, на військову службу будуть призиватися громадяни, які перебувають у запасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-