«Суду» не надали реальних доказів вини Джелялова — дружина політв'язня

«Суду» не надали реальних доказів вини Джелялова — дружина політв'язня

Укрінформ
Під час слідства "суду" в Криму не надали доказів вини Нарімана Джеляла (Джелялова) та братів Ахтемових у справі, де їх звинуватили в підриві газопроводу

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Укрінформі повідомила дружина Нарімана Джеляла Левіза.

"Ми очікували, що вирок буде обвинувальний. Не дивлячись на те, що захист вказував на помилки, які на етапі попереднього слідства допускали співробітники фсб. Не дивлячись на те, що впродовж семи місяців ми чули брехню від свідків обвинувачення... Свідки прямо вказували, що вони давали покази під тортурами. Найголовніше, що за 5 місяців попереднього слідства, за 7 місяців судового слідства "суду" не надали жодних реальних фактичних доказів вини хлопців в підриві газопроводу", - розповіла Левіза Джелял.

Читайте також: У представництві Президента України в АРК назвали судилище над Джеляловим кричущим злочином

Вона підкреслила, що вважає незаконним це рішення "суду".

"Сторона захисту вже почала роботу з підготовки апеляційних скарг, але ми розуміємо, що нині це не дасть результатів", - зазначила вона.

Жінка підкреслила, що важливою є увага до долі політв'язнів з боку письменників, правозахисників, міжнародних організацій.

"Важливо вимагати від росії з боку інших держав звільнити політв'язнів, у тому числі Нарімана, Асана, Азіза”, - акцентувала Джелялова.

Читайте також: МЗС рішуче засуджує «вирок» Джелялову і братам Ахтемовим

Як повідомляв Укрінформ, у Криму “суд” держави-окупанта виніс вирок стосовно заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та братів Асана і Азіза Ахтемових. Джеляла засудили до 17 років колонії суворого режиму.

Асана Ахтемова - до 15 років колонії суворого режиму, Азіза Ахтемова — до 13 років колонії суворого режиму. Також призначено великі штрафи.

На початку вересня 2021 року в окупованому Криму російські силовики провели обшуки та затримали кількох осіб у так званій справі про «диверсію на газопроводі». Серед затриманих опинився кримськотатарський політик і активіст Наріман Джелял.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-