У представництві Президента України в АРК назвали судилище над Джеляловим кричущим злочином

У представництві Президента України в АРК назвали судилище над Джеляловим кричущим злочином

Укрінформ
Представництво Президента України в АР Крим засуджує черговий кричущий злочин рф, скоєний у тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомило представництво у Фейсбуці.

“Представництво засуджує черговий кричущий злочин рф, скоєний у тимчасово окупованому Криму щодо незаконного позбавлення волі громадян України, представників корінного кримськотатарського народу – першого заступника Голови Меджлісу Нарімана Джеляла, а також братів Асана й Азіза Ахтемових”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Наріман Джелял став єдиним представником кримськотатарського народу, який проживає в тимчасово окупованому Криму та відкрито взяв участь в установчому саміті Кримської платформи.

Читайте також: Нові «референдуми» покажуть світу фейковість кримського «волевиявлення» 2014 року – експерт

У представництві наголошують, що силовики рф ще у вересні 2021-го сказали Джелялу, що справжньою причиною його затримання є участь у саміті Кримської платформи.

“Представництво висловлює підтримку незаконно засудженим та їхнім родинам, і вимагає від російської федерації негайного звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України”, - йдеться в повідомленні.

Також у відомстві закликали світову спільноту рішуче засудити незаконні дії рф, яка здійснює системні ганебні переслідування українських громадян на тимчасово окупованих територіях за їхні погляди та активну громадську позицію.

Читайте також: Експерт розвінчав міфи російської пропаганди щодо Криму

Як повідомлялося, у Криму “суд” окупаційної влади виніс вирок стосовно заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та братів Асана та Азіза Ахтемових. Джеляла зсудили до 17 років позбавлення волі.

Асана Ахметова засуджено до 15 років колонії суворого режиму, Азіза Ахметова — до 13 років колонії суворого режиму. Також призначено великі штрафи.

На початку вересня 2021 року в тимчасово окупованому Криму російські силовики провели обшуки та затримали кількох осіб у так званій справі про «диверсію на газопроводі». Серед затриманих опинився кримськотатарський політик і активіст Наріман Джелял.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-