Експерт розвінчав міфи російської пропаганди щодо Криму

Експерт розвінчав міфи російської пропаганди щодо Криму

Укрінформ
російська пропаганда створила два міфи щодо тимчасової окупації українського півострова.

Про це під час круглого столу “Крим. Час повернення” в Укрінформі розповів голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

“Ми маємо знищити два міфи, які досі активно популяризує російська пропаганда на Кримському півострові”, - зазначив Чаленко.

Перший міф, за його словами, про те, що “окупація вберегла кримчан від кровопролитної війни”.

Читайте також: росіяни у Криму поширюють фейк про “війну між рф і НАТО”, аби змусити кримчан іти воювати – експерт

“Мешканці півострова втратили причинно-наслідковий зв’язок, що окупація Криму, Луганська і Донецька — один ланцюг. І коли путін намагається пояснювати, мовляв, ми пішли на це внаслідок Революції Гідності, то варто нагадувати, що плани путіна по захопленню Криму були написані набагато раніше, аніж відбулися певні рухи в центрі Києва”, - зазначив Чаленко.

Другий міф - про “ісконно русскую землю”, що “росія прийшла назавжди”.

Читайте також: Експерт назвав основні фейки, які кримські ЗМІ поширюють про НАТО

"Але якщо ми проаналізуємо останні події, то цей міф повністю ламається. Згадайте, що казали про деокупацію Криму в 2015-2016 роках? Що для цього доведеться пройти такий самий шлях, як країни Балтії, а це понад 50 років. Але сьогодні все дуже пришвидшується, і ми усвідомлюємо, що після звільнення Херсонщини — а це стовідсотково станеться - буде звільнення Криму. Військовим шляхом чи ні — це питання до влади та ЗСУ”, - додав експерт.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський зазначив, що може так статись, що Крим повертатимуть дипломатичним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-