Може так статись, що Крим повертатиметься дипломатичним шляхом - Зеленський

Може так статись, що Крим повертатиметься дипломатичним шляхом - Зеленський

Укрінформ
Наша держава зможе спокійно жити, коли поверне собі усі свої землі, зокрема і Крим.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у інтерв’ю Reuters, передає кореспондент Укрінформу.

«Жити Україна зможе спокійно, коли поверне собі всю свою землю, і це абсолютна правда», - поінформував він.

Читайте також: Інформаційна тиша навколо контрнаступу ЗСУ сприяла успіхам – Президент

За його словами, спокійне та впевнене життя, розвиток нашої держави залежить не тільки від зовнішніх факторів, і зовнішніх ворогів чи друзів. На переконання Президента, стабільна ситуація в Україні - це і ще внутрішнє відчуття, внутрішня повага представників нашого народу одне до одного, до державних інституцій, до всіх, хто тут живе, і це дуже важливо – жити у мирі і у гармонії.

«Я вважаю, що для нас дуже важливими є атмосфера і характер, те, що у нас у державі не менш важливо, що зовні. Це, до речі, і було одним з факторів стійкості від самого початку вторгнення рф: усередині держава об’єдналася - і стійка. Цю атмосферу не можна втрачати. І ця атмосфера буде втрачена, якщо ми не відновимо наші кордони, нашу територіальну цілісність», - заявив Зеленський.

На його думку, у цьому випадку це буде «незакінчена історія, і нескінченна війна, навіть якщо вона закінчиться, не буде пострілів, - буде ще щось там…».

Читайте також: Танки для України: Зеленський розповів про «психологічний паркан» Німеччини

«Не хочу наразі про це говорити, бо не знаю. Я знаю одне – що війна закінчиться в Україні остаточно. Має бути внутрішній спокій», - сказав він.

Президент України вважає, що покоління мають знати, на що розраховувати.

«Гордість має бути за самих себе… Я хочу жити в Україні. Я за неї боровся, і борюся, і багато людей загинули, на жаль. Але боролися заради чого? Ось тут - відповідь, і відповідь має бути зрозуміла, чітка», - уточнив Зеленський.

Відповідаючи на питання щодо наміру України повернути Крим, і чи зможе наша держава це зробити, він заявив, що немає іншого виходу – потрібно звільняти від рф ці території.

Читайте також: Зеленський – про катування та авіаудари в Ізюмі: Не знаю, скільки тисяч там загинули

«… Так може статися, що Крим буде повертатися дипломатичним шляхом. Так може статися… Що за коло осіб буде обговорювати це питання і коли це буде - я не можу наразі казати. Але, тим не менше, це моя думка», - сказав він.

Відповідаючи на питання щодо інформації від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про те, що Україна використала ракети для ударів по російських авіабазах у Криму, Зеленський, серед іншого, уточнив, що Україна показує усьому світу, що ми - цивілізовані люди, зокрема, коли під час війни наша держава використовує цивілізовані кроки.

«Ми не стріляємо по цивільній інфраструктурі, по цивільним людям. Ми працюємо по мілітаризованій інфраструктурі окупованих частин нашої держави. Ось що можу сказати з приводу того, що ви мене запитали», - сказав він.

Читайте також: Перспективи забезпечення воєнної кампанії 2023 року: український погляд

Як повідомлялося, раніше Укрінформ оприлюднив спільну статтю головнокомандувача ЗСУ генерал Валерія Залужного та першого заступника голови Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенанта Михайла Забродського під назвою «Перспективи забезпечення військової компанії 2023 року: український погляд».

У ній, серед іншого, йшлося про успішні зусилля ЗСУ з фізичного перенесення бойових дій на тимчасово захоплену рф територію АР Крим.

«Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримським авіабазам противника, перш за все – по аеродрому Саки», - йшлося у статті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-