Інформаційна тиша навколо контрнаступу ЗСУ сприяла успіхам – Президент

Інформаційна тиша навколо контрнаступу ЗСУ сприяла успіхам – Президент

Укрінформ
Інформаційна тиша навколо контрнаступу Збройних Сил України дала можливість підготуватися до визволення захоплених російськими військами українських територій та сприяла успіхам.

Про це Президент України Володимир заявив в інтерв’ю Reuters, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми чітко розуміємо, що робимо. Військові виконують задачі, які до цього були розроблені. Перша операція була виконана абсолютно в ті терміни, на які всі ми розраховували. Якісь деталі продовження наступу я не готовий оприлюднювати. Ми готувалися. Була інформаційна тиша. Ця тиша дала нам перемогу. І ця тиша дала нам можливість правильно підготуватися і зробити неприємний сюрприз ворогу", – сказав Зеленський.

Читайте також: Танки для України: Зеленський розповів про «психологічний паркан» Німеччини

Він вважає, що надалі комунікація щодо контрнаступів має відбуватися за аналогічною тактикою.

"Хвалитися будемо, напевно, після того, як відновимо свій контроль на всіх наших кордонах. Це остаточна мета", – наголосив Президент України.

Зеленський підкреслив, що хотів би, аби успіх у визволенні територій продовжився. Однак зауважив, що успіх на полі бою залежить від багатьох факторів. Зокрема, від стійкості українських військових, народу, інформаційного простору, а також партнерів.

"Стійкість наших партнерів – об‘єднання Європейського Союзу зі Сполученими Штатами Америки, з Канадою, Австралією, з іншими державами, включаючи азійські. Дуже хотілося б, щоб ця стійкість в об‘єднанні залишилась. Від цієї стійкості залежить постачання гуманітарної допомоги для наших людей, фінансової допомоги, але перш за все, постачання зброї. Від постачання зброї в цілому залежать наші спроможності", – додав Глава Української держави.

Читайте також: Зеленський – про катування та авіаудари в Ізюмі: Не знаю, скільки тисяч там загинули

Підсумовуючи, він заявив, що не можна втрачати ініціативу, яку зараз перехопила українська сторона.

"Ми повинні йти вперед, деокуповуючи крок за кроком нашу територію", – підкреслив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, з 6 вересня в Харківській області Сили оборони України звільнили від російських загарбників близько 8,5 тисяч квадратних кілометрів території, 388 населених пунктів та майже 150 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-