росіяни у Криму поширюють фейк про “війну між рф і НАТО”, аби змусити кримчан іти воювати – експерт

росіяни у Криму поширюють фейк про “війну між рф і НАТО”, аби змусити кримчан іти воювати – експерт

Укрінформ
Роспропаганда у кримських ЗМІ все активніше поширює думку, що рф воює з НАТО. Таким чином вони намагаються пояснити свої невдачі на фронті, а також змусити кримчан брати участь у війні проти України

Про це під час пресконференції в Укрінформі розповів менеджер Кримськотатарського ресурсного центру Сергій Пархоменко, передає кореспондент Укрінформу.

“росія вигадує ці пояснення, щоб показати кримчанам, що потрібна мобілізація, сподіваючись, що проти НАТО у кримчан буде більше бажання воювати, аніж проти України. Цікава тенденція: росія переконує, що уряд України є маріонетковим, а діями українських військових керує альянс, але перемовини запрошує в офіційного Києва, а не у Вашингтона чи Брюсселю”, - зазначив Пархоменко.

За його словами, у російських пропагандистських повідомленнях також все частіше згадують про генсека НАТО Йенса Столтенберга.

“Якщо вірити російським пропагандистам, то він — чи не головний ініціатор цієї війни. Приміром, кажуть, що він провокував затягування Мінських угод, щоби підготувати ЗСУ і вони вдарили по Донбасу і Криму. Також поширюють фейк, що ледь не Столтенберг ініціював Кримську платформу", - додав Пархоменко.

Читайте також: Експерт назвав основні фейки, які кримські ЗМІ поширюють про НАТО

Як повідомляв Укрінформ, впродовж серпня у кримських ЗМІ поширювали фейки щодо НАТО, намагаючись переконати кримчан, що країни-члени альянсу допомагають Україні і беруть пряму участь у діях проти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-